В КОМАТЕВО: Ескпериментът "Ботев" се провали с гръм и трясък! (ВИДЕО+СНИМКИ)

В КОМАТЕВО: Ескпериментът

Novsport

12-02-2021, 19:29

Експериментът "Ботев" се провали с гръм и трясък на старта на пролетния дял от efbet лига. "Жълто-черните" се изложиха с 0:2 срещу Арда в Коматево. Двубоят беше официален дебют за новия треньор Азрудин Валентич. Всичко това се случи пред погледа на спрягания за нов собственик Антон Зингаревич, който се беше настанил в централната трибуна. В състава на домакините започнаха всички нови попълнения, доведени от новата власт в Коматево. 

Първото голово положение в мача беше на сметката на Арда. Преди да са изминали и две минути Жуниньо овладя топката на границата на малкото наказателно поле и стреля, но за късмет на пловдивчани топката рикошира в крака на негов съотборник, намиращ се в засада и това предотврати почти сигурно попадение.

В 10-ата минута удар на по земя на Рабеи беше отразен от Караджов. Две по-късно Жуниньо изведе Делев в наказателното поле, който моментално му върна подаването и бразилецът вкара 1:0.

Опасен удар на Спас Делев в 26-ата минута беше спасен майсторски от вратаря на Ботев. Две след това Славчо Шоколаров пробва изненадващ шут от фаул, но топката се отплете от външната страна на мрежата.

Жуниньо се размина с хубаво центриране на Делев в 32-ата минута. 

В заключителните секунди на първата част шут на Спас Делев беше отразен от Аргилашки, а при добавката на Деян Лозев топката се отби в напречната греда.

След почивката шут на Славчо Шоколаров затрудни Караджов, но вратарят изби в корнер. В 53-ата минута резултатът стана 2:0 за Арда. Разписа се отново Жуниньо с удар от границата на наказателното поле след грешка на Шоколаров.

В 67-ата минута Ботев все пак показа зъби. Удар на Янсон от фаул се отби в напречната греда. В 74-ата пък Атанас Илев изпрати топката в ръцете на съперниковия вратар. 

Четири след това Спас Делев остана сам срещу вратаря на Ботев, но не успя да гто преоделее.Секунди по-късно Делев опита да вкара с шут извън наказателното поле, но Аргилашки спаси.

БОТЕВ ПД - АРДА 0:2

0:1 Жуниньо (12)

0:2 Жуниньо (53)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

БОТЕВ ПД: 33. Георги Аргилашки, 25. Станислав Работов, 4. Виктор Генев, 24. Кевин Янсон, 28. Филип Филипов, 10. Славчо Шоколаров, 22. Реда Рабеѝ, 3. Па Конате, 18. Емануел Току, 26. Мите Цикарски, 9. Атанас Илиев

АРДА: 12. Иван Караджов, 4.  Милен Стоев, 8. Милен Желев, 9. Спас Делев, 11. Александър Георгиев, 13. Никола Таравел, 17. Иван Коконов, 20. Деян Лозев, 27. Емил Мартинов, 37. Жуниньо, 71. Пламен Крумов

en;">

Източник: Novsport

Последни новини